Error#1
Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Oprogramowanie typu homebrew na Playstation 3
Regulamin działu
Dział ten służy wyłącznie do publikacji materiałów związanych z Homebrew lub ewentualnych komentarzy/pytań do tematów już istniejących. Zabronione jest tworzenie nowych tematów z prośbami o pomoc, które powinny być stworzone w sekcji PS3 HELP DESK!
  • Sponsorzy

Jaki multiman?

Postprzez cinek29 » 20.06.2016, 21:58

Witam, niedawno wymienilem dysk i zainstalowałem system ten co mialem przed wymianą czyli REBUG LITE 4.76.1
Puzniej zainstalowałem webmana, ale nie wiem czy jest taka możliwość instalowania przez niego gier czy tylko odpalanie ich?
Moim problemem jest dobór odpowiedniego MM do mojego systemu, szukałem na forum i znalazłem pare więc nie mam pojecia którego wybrać, prosze o pomoc :)
Avatar użytkownika
cinek29
Member
Member
 
Posty: 20
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 29.09.2015, 20:37
Firmware: Rebug 4.80.1 – Cobra

Sponsorzy

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez Cyqor » 20.06.2016, 22:25

gry instalują się podczas ich uruchomienia, chyba że mowa o instalacji z podzielonych plików PKG, wtedy webman chyba odpada.
Multiman jakiego potrzebujesz musi być minimum w wersji 4.76 lub wyższy. Tobie pozostawiam wybór co wybierzesz ;)
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D Rebug 4.81.1 – Cobra 7.31 + PSNPATCH v2015.11A
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 4.71

Za ten post autor Cyqor otrzymał podziękowanie od
cinek29 (20.06.2016, 23:00)
Avatar użytkownika
Cyqor
Moderator
Moderator
 
Posty: 1983
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 250 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez cinek29 » 21.06.2016, 21:36

Szymek251 napisał(a):Obrazek
multiMAN v04.76.00

Added support for CFW 4.76
Fixed BD-Mirror for 4.75 DEX


Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


Czy ten MM nadaje się u mnie do zainstalowania? REBUG LITE 4.76.1 w/COBRA 7.1
Avatar użytkownika
cinek29
Member
Member
 
Posty: 20
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 29.09.2015, 20:37
Firmware: Rebug 4.80.1 – Cobra

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez Cyqor » 21.06.2016, 22:29

Napisałem ci wyraźnie, minimum wersja 4.76, więc będzie działać.

A nawiasem mówiąc, bez pieprzenia się zainstaluj najnowszą wersję 4.80 i koniec.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D Rebug 4.81.1 – Cobra 7.31 + PSNPATCH v2015.11A
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 4.71
Avatar użytkownika
Cyqor
Moderator
Moderator
 
Posty: 1983
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 250 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez DawidB » 16.09.2016, 10:58

multiMAN 04.80.00

Obrazek

Last Release: Aug 28, 2016

Wprowadzono kilka zmian w stabilności programu.


multiMAN 04.80.00 BASE full wersja
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


multiMAN 04.80.00 (update) update do poprzedniej wersji
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM
Avatar użytkownika
DawidB
Team
Team
 
Posty: 1067
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Problem z Multimanem

Postprzez matadorRS » 21.10.2016, 14:57

Syn coś namieszał (bo chyba samo się nie zrobiło) i po włączeniu MM pojawia się tylko te gwiazdki (wygaszacz czy coś takiego) co chwile tak jak by coś się pokazuje (takie falshe) ale nic się nie da zrobić. Przeinstalowałem multimana zainstalowałem najnowszego, nawet soft zaktualizowałem przy okazji po czym znowu zainstalowałem nowego MM i dlalej to samo. Jakieś pomysły?

Gry które mam w menu konsoli działają jeśli to ma znaczenie.

EDit: Soft jest wgrany taki: Official – Rebug 4.80.1 – Cobra 7.3 – Toolbox 2.02.10
Wcześniej był jakis 4.73 bodajże (ale mogę się mylić).
matadorRS
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 62
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dołączył(a): 09.05.2011, 15:25

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez Cyqor » 21.10.2016, 16:28

hm, gwiazdki? podrzuć zdjęcie jeśli możesz ;)
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D Rebug 4.81.1 – Cobra 7.31 + PSNPATCH v2015.11A
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 4.71
Avatar użytkownika
Cyqor
Moderator
Moderator
 
Posty: 1983
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 250 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Problem z Multimanem

Postprzez t212ruman » 22.10.2016, 06:54

matadorRS napisał(a):Syn coś namieszał (bo chyba samo się nie zrobiło) i po włączeniu MM pojawia się tylko te gwiazdki (wygaszacz czy coś takiego) co chwile tak jak by coś się pokazuje (takie falshe) ale nic się nie da zrobić. Przeinstalowałem multimana zainstalowałem najnowszego, nawet soft zaktualizowałem przy okazji po czym znowu zainstalowałem nowego MM i dlalej to samo. Jakieś pomysły?

Gry które mam w menu konsoli działają jeśli to ma znaczenie.

EDit: Soft jest wgrany taki: Official – Rebug 4.80.1 – Cobra 7.3 – Toolbox 2.02.10
Wcześniej był jakis 4.73 bodajże (ale mogę się mylić).


Usuń katalog multimana z folderu game,ponownie zainstaluj multimana.
Avatar użytkownika
t212ruman
Moderator
Moderator
 
Posty: 933
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy
Dołączył(a): 05.11.2014, 21:24

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez DawidB » 01.01.2017, 05:35

multiMAN 04.81.00

Obrazek

multiMAN v04.81.00
* Added support for CFW 4.81 (CEX)
* Added update for Stealth version

BASE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


UPDATE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM
Avatar użytkownika
DawidB
Team
Team
 
Posty: 1067
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez DawidB » 05.01.2017, 02:49

multiMAN 04.81.01

Obrazek

multiMAN v04.81.01

**Added support for CFW 4.81 (DEX)

BASE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


UPDATE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM

Za ten post autor DawidB otrzymał podziękowanie od
xdbx (09.01.2017, 12:24)
Avatar użytkownika
DawidB
Team
Team
 
Posty: 1067
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez DawidB » 10.01.2017, 02:33

multiMAN 04.81.02

Obrazek

multiMAN v04.81.02 UPDATE 2

*Fixed nethost/netiso issues on DEX CFW

BASE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


UPDATE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM
Avatar użytkownika
DawidB
Team
Team
 
Posty: 1067
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez ziomal66 » 01.02.2017, 02:07

Mam pytanko jak mieć multimana 8.1 lub 8.2 cex

Tu jest dex i ups

Pozdrawiam
ziomal66
Newbie
 
Posty: 9
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.05.2014, 17:45
Firmware: 4.46

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez DawidB » 01.02.2017, 10:54

ziomal66 napisał(a):Mam pytanko jak mieć multimana 8.1 lub 8.2 cex

Tu jest dex i ups

Pozdrawiam


CO??
W ogóle nie rozumiem :?:
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM
Avatar użytkownika
DawidB
Team
Team
 
Posty: 1067
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez budman9 » 01.02.2017, 11:23

Multiman działa na CEX i DEX. Pobierz I zainstaluj.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2897
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 351 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

Postprzez westg » 11.03.2017, 20:09

Witam wszystkich,
Jestem zielony, konsole zrobili mi w serwisie, FAT z dyskiem 1TB, REBUG najnowszy z Cobrą i toolboxem i najnowszy MultiMan. Gry z płyt zgrywam bez problemu jako iso lub kopia plików. Problem to wrzucenie czegokolwiek pobranego z sieci.
Czy ktoś łopatologicznie wytłumaczy mi jak np. przenieść ISO np 6GB na dysk ? Jak zrzucam z płyty to na dysku tworzy się obraz np 14 gb a z dysku lub pena jak to zrobić. Jak zapinam usb z NTFS to konsola widzi obraz z katalogu PS3ISO na USB i można ją uruchomić ale nie ma opcji kopiowania na dysk. Jak zrobiłem format FAT32 i podzieliłem ISO programem PS3spliter to idzie skopiować te podzielone pliki gdziekolwiek chce ale jak je scalić na dysku konsoli ?
Cytuję pierwszy post:
Moja gra ma pliki powyżej 4gb, co mam zrobić?
Format FAT32 ma ograniczenie do 4gb, można sformatować USB do formatu NTFS wtedy nei ma takiego ograniczenia lub skorzystać z innego sposobu.
Jesli gra ma postać dwóch folderów to należy przerobić ją na obraz ISO oraz od razu podzielić na pliki do 4gb poradnik-jak-przerobic-gre-na-iso-t8354.html
Jeśli gra jest już w ISO, używamy programu PS3Splitter
Podzielone pliki kopiujemy do folderu na USB, następnie te podzielone pliki kopiujemy do folderu PS3ISO.

A więc wrzucam na dysk do PS3ISO 6 plików i co dalej? Przy moich plikach podzielonego ISO widnieja znaki zapytania. Dla pewności wrzuciłem gre z płyty w iso i tworzą sie trzy pliki bin, cue i iso. Więc co dalej po skopiowaniu podzielonego na mniejsze pliki ISO z rozszerzeniem 666xx ?

EDIT:

SAM SOBIE PORADZIŁEM WIEC MOŻE KOMUŚ TO POMOŻE A W PIERWSZYM POŚCIE PROSZĘ ODPOWIEDNIO ZMODYFIKOWAĆ TUTORIAL. A WIĘC PLIKI POWSTAŁE PO PODZIELENIU PLIKU ISO NALEŻY RZECZYWIŚCIE KOPIOWAĆ DO KATALOGU PS3ISO NA DYSKU WEW. KONSOLI TYLE ŻE NIE BEZPOŚREDNIO A POPROSTU SKOPIOWAĆ JE UMIESZCZONE W JAKIMŚ JEDNYM KATALOGU !!! POZDRAWIAM KOLEGĘ "DOBRA RADA" Z POSTU POD MOIM !!!
Ostatnio edytowano 12.03.2017, 00:20 przez westg, łącznie edytowano 2 razy
westg
Newbie
 
Posty: 1
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 23.02.2017, 18:48

Poprzednia stronaNastępna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Homebrew

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2017
cron