Co do pakowania ,ja zawsze owijam w kocyki i wypycham gazetkami dla amortyzacji ,czarnula zawsze wraca w jednym kawałku ,folia bąbelkowa też jest dobra ,ale jakoś jej nie ufam

swistakens napisał(a):Jasne że dzwoniąc dowiem się najwięcej.Tak i zrobię jednak wolę napisać i otrzymać odpowiedz co do żywotności po reballingu czy o kosztach dostawy oficjalnie na forum bo dla pokoleń temat jest ważny.
Strona jest pięknie zrobiona itp jednak składając zamówienie nie wiem czy koszt kuriera to 20/30/50 zł bo to np.zmienia konkretnie postać rzeczy.Usunięcie usterki-sprawa bardzo fachowa musi być dobrze zapłacona ok ale plus kurier można czasem dostać szoku.Szacując koszty chciałbym wiedzieć i rozważyć pewne kwestie.Dlatego pytam oficjalnie.
Psilip napisał(a):Witam! Chciałbym zrobić downgrade. Ile by to kosztowało? Mój model konsoli to CECH-2004B.
damiank94 napisał(a):Witam wszystkich, jestem tu nowy
I od razu pytanie do Spoxa. Jak jest ze Slimami i Super Slimami w kwestii żywotności po reballingu ?
Marecki266 napisał(a):Witam!
To może i ja się dopiszę z pytaniem.
Niedawno trafiło do mnie dwoje pacjentów:
- CECHK03, Data Code 8C (zdekompletowane śruby obudowy)
- CECHG04, Data Code 7D (brak górnej, błyszczącej pokrywy, brak hdd i "sanek").
Obie konsole mają standardowego YLOD'a i w obu można wymusić test wentylatora (chyba tak to się nazywa) poprzez załączenie zasilania konsoli z dotkniętym przyciskiem włączania.
Jaka jest szansa na ich reanimację i ew. downgrade (tej pierwszej oczywiście) no i jakie wiążą się z tym koszty?
Jak wygląda sprawa samej "opłacalności" takiego zabiegu?
Pozdrawiam!
Marek
P.S. A jakiś może rabat przy naprawie dwóch konsoli dałoby się wytargować?
Spox_2 napisał(a):damiank94 napisał(a):Witam wszystkich, jestem tu nowy
I od razu pytanie do Spoxa. Jak jest ze Slimami i Super Slimami w kwestii żywotności po reballingu ?
Tutaj jest z tym bardzo dobrze.
Ogólnie jak przelutuje się układ w PS3 Slim to konsola potem działa i działa.
Nie kojarzę aby jakakolwiek konsola wróciła w rok po lutowaniu BGA (choć napewno jakieś sztuki się znalazły).
Super Slimów radzę unikać jak ognia. Te modele to tania tandeta. Zaczynając na obudowie a kończąc na płycie głównej.
damiank94 napisał(a):Spox_2 napisał(a):damiank94 napisał(a):Witam wszystkich, jestem tu nowy
Tutaj jest z tym bardzo dobrze.
Ogólnie jak przelutuje się układ w PS3 Slim to konsola potem działa i działa.
Nie kojarzę aby jakakolwiek konsola wróciła w rok po lutowaniu BGA (choć napewno jakieś sztuki się znalazły).
Super Slimów radzę unikać jak ognia. Te modele to tania tandeta. Zaczynając na obudowie a kończąc na płycie głównej.
Kurczę Super Slima kupiłbym sobie nowego ew używany najnowszy model na gwarancji. Bo Slima się nieco boję kupić zważywszy na jego staż na rynku.
LWC napisał(a):Witam, przy zmianie CFW "przypadkiem" przeszedłem na OFW 4.76 i jest problem. Jaka była by cena powrotu na 3.55 OFW z resztą sobie poradzę. model konsoli to CECHL 04 (FAT) data code 8D.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości