Error#1
Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Gotowe tutoriale, poradniki i odpowiedzi na F.A.Q.
  • Sponsorzy

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez marciniak » 26.02.2015, 11:49

bez namysłu od razu zaktualizowalem system


No to dałeś ciała chyba ze interesuje cię tylko OFW,format zrób to na pewno usuniesz wszystko niepotrzebne albo ręcznie usuwaj jak zależy ci na danych ,sejvach itp.
Nie pomagam na pw.
Avatar użytkownika
marciniak
Elite
Elite
 
Posty: 4304
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy
Dołączył(a): 27.11.2011, 16:48
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Sponsorzy

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez alex90mef » 26.02.2015, 12:59

W tym właśnie problem, że ręcznie nie mogę nic usunąć... wszystko co tam siedziało w multimanie jest gdzieś na dysku, ale nie mogę nigdzie znaleźć dostępu. Z tego co widzę z pozycji PC jest możliwość dostępu do danych tylko przy przerobionej konsoli?

Bez namysłu, w sensie, że od razu wiedziałem, że nie chcę przeróbki, nie spodziewałem się, że coś tam w ogóle zostanie... Formata mogłem zrobić wtedy, ale człowiek nawet o tym nie myślał.
P.s. Dzięki za szybką odpowiedź
alex90mef
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 26.02.2015, 11:21

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez marciniak » 26.02.2015, 13:05

Dostęp do grzebania w plikach za pomocą menadżera(MM,iris itp.)a także z pc bez homebrew się nie obejdzie także na OFW tylko raczej format :wink: .MM nie wiadomo ile GB ci nie pożarł to na pewno,jak coś chcesz osunąć to możesz i na OFW :^: na danych lub ikonce i usuń.
Nie pomagam na pw.
Avatar użytkownika
marciniak
Elite
Elite
 
Posty: 4304
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy
Dołączył(a): 27.11.2011, 16:48
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez alex90mef » 26.02.2015, 13:20

Została mi sama ikonka mm, która jest nieaktywna, nie zajmuje nic. Było tam kilka kilkanaście gier, sam finał fantasy 60gb... To mnie bolI. W takim razie czeka mnie usuwanie danych obecnych gier i łatek. Redukcja miejsca kosztem wyłożonej pracy :D w każdym bądź razie dzięki za ogólny zarys całego procesu, formata raczej robić nie będę, a na przyszłość najpierw poszperam, żeby potem nie było konsekwencji takich jakie teraz musze ponosić :) dzieki i pozdrawiam!
alex90mef
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 26.02.2015, 11:21

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez marciniak » 26.02.2015, 13:23

Jak ci nie potrzebna ikonka MM to radziłbym usunąć ją tym bardziej jak masz OFW.Format tez radziłbym jednak zrobić bo mogły zostać jakieś ślady po CFW i jak będziesz grał online to sony może się czegoś dopatrzeć i bana wyłapiesz %-) ,ale jak tam chcesz tak tylko doradzam...
Nie pomagam na pw.
Avatar użytkownika
marciniak
Elite
Elite
 
Posty: 4304
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy
Dołączył(a): 27.11.2011, 16:48
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez alex90mef » 26.02.2015, 17:37

Póki co gram już 4 lata na tej konsoli i nie było żadnych problemów jeszcze. Tylko te ylod w tym chlebaku męczą. Sony jeszcze nigdy nic nie napisało, nie wiem czy poprzedni właściciel używał przeróbki czy nie, ale po tych latach szkoda mi teraz formata robić. Za dużo danych :) miałem nadzieję, że jest jakaś opcja, żeby się dostać do dysku twardego i ręcznie usunąc, to co tam zalega. Tak czy inaczej dzięki za rady!
alex90mef
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 26.02.2015, 11:21

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez Szymek251 » 26.02.2015, 17:49

Tylko zdawaj sobie sprawę że jak SONY zobaczy jakieś ślady CFW to ban na online murowany ;) i wtedy będzie płacz %-)
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...
Avatar użytkownika
Szymek251
Moderator
Moderator
 
Posty: 2032
Lokalizacja: Kalisz
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 340 razy
Dołączył(a): 06.04.2013, 21:17
Firmware: OFW REBUG

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez anabejakus » 22.08.2015, 02:40

aby osiagnac maxymalna mozliwa predkość przy połączeniu FTP przez kabel skrosowany należy:
1. wejść w menadzer urzadzeń
2. karty sieciowe
3. na naszej karcie Lan klikamy ppm i właściwości
4. zakładka zaawansowane
5. z listy klikamy lpm na "szybkość i dupleks"
6. po prawej stronie rozwijamy okienko wartość
7. wybieramy z listy najwieksza wartość jaka mamy z napisem "pełny dupleks" (przesył w 2 strony )

Jeżeli wykonasz wszystko bezbłędnie twoja predkość sie zauważalnie podniesie (u mnie taka dość stała predkość to 11.3 mb/s a przed wykonaniem zmiany predkości dupleksu miedzy 1-3 mb/s 8)
mam nadzieje ze pomogłem :D
anabejakus
Member
Member
 
Posty: 14
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 11.08.2015, 21:03
Firmware: 4,70

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez wik1992 » 12.12.2015, 14:25

Witam, zrobiłem wszystko jak w poradniku i nie mogę się połączyć. Połączenie bezpośrednie pc z ps3. Nie wiem jedynie czy kabel krosowany. Niestety nie mogę się połączyć przez total comandera... Zapora sieciowa wyłączona.
wik1992
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 81
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 27.11.2015, 09:46
Firmware: Rebug 4.81, mM i Web

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez t212ruman » 12.12.2015, 14:41

Zależy od karty sieciowej ,obecnie nowym to wszytko jedno .
Wejdź w cmd komenda C:\WINDOWS>ping IP Twojej ps3
Jak ping nie pójdzie to znaczy iż w programie lub na ps3 masz coś z ustawieniami ftp
Avatar użytkownika
t212ruman
Moderator
Moderator
 
Posty: 934
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 149 razy
Dołączył(a): 05.11.2014, 21:24

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez wik1992 » 12.12.2015, 15:02

A jak się posługiwać w total comanderze? Co gdzie dokładnie wpisać?

PS. Co do do komendy z tym ip, to wyskakuje: "pinq request could not find a host".
wik1992
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 81
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 27.11.2015, 09:46
Firmware: Rebug 4.81, mM i Web

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez t212ruman » 12.12.2015, 15:18

To znaczy iż nie ma połączenia z ps3 ,to i total się nie połączy .
Ja tam nie używam Tego cuda techniki ,wole FlashFxp lub systemowe ftp ,wpisujesz w Komputer ip konsoli i wyświetla katalogi ,ftp://IP Twojej konsoli
Avatar użytkownika
t212ruman
Moderator
Moderator
 
Posty: 934
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 149 razy
Dołączył(a): 05.11.2014, 21:24

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez wik1992 » 12.12.2015, 15:22

Dobra, połączyłem się ;]
Jak przenieś te pliki? Nie wiem pozaznaczać i wkleić...

edit. Dobra, to też ogarnąłem ;]

-- 21.12.2015, 22:11 --

Panowie, zmieniałem kompa i nie mam tego protokołu w wersji "4" i nie mogę się połączyć z ps3. W necie nie mogę tego znaleźć...
wik1992
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 81
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 27.11.2015, 09:46
Firmware: Rebug 4.81, mM i Web

Poprzednia strona


  • Sponsorzy

Powrót do Poradniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2017