Witam.
Na wstępie przepraszam, jeśli wyjdę w tym poście na totalnego pajaca, ale zaznaczam, że PIERWSZY raz korzystam z PS3 (firmware 4.86, slim 12 GB) i pierwszy raz robię coś w temacie homebrew. Do wczoraj korzystałam jedynie z PS2 z Modbo Chip. Do rzeczy:
Jak wyżej wspomniałam, do wczoraj korzystałam jedynie z PS2 z MC. PS3 to dla mnie całkowicie nowa konsola, a z racji przyzwyczajeń do "zalet" Modbo Chipu, z pomocą partnera postanowiliśmy zagłębić się w temat PS3HEN. Znaleźliśmy film na YT od zagranicznego użytkownika MrMario2011 z całkiem nieźle wytłumaczonym tutorialem co i jak z instalacją.
W skrócie mówiąc: multiMAN, PS3HEN, basta. O ile instalacja PS3HEN po metodach prób i błędów w końcu się powiodła, instalacja multiMAN nie dochodzi do skutku - błąd i tyle. Niestety w komentarzach rozwiązania mojego problemu nie ma, u wszystkich działa.
Z racji tego, że jestem w tym temacie laikiem, pozwolę sobie zadać kilka pytań.
1. Do czego (tłumacząc na chłopski rozum) służy multiMAN? Jak jest wtedy z grami (online i USB)?
2. Jak wygląda sytuacja z Netflixem i YouTube, gdy posiada się już PS3HEN? Zdążyłam już zauważyć, że PS3 wymaga połączenia z PSN, nie wiem jak to działa aktualnie po instalacji hena.
3. Z racji, że posiadam wersję PS3 z 12GB, znalazłam już dysk 2,5'' o większej pojemności, da radę go sformatować bezpośrednio przez PS3? I czy trzeba do tego użyć recovery mode (którego według ostrzeżeń nie mogę włączyć jeśli mam HEN)?
I ostatnie pytanie - czy jest możliwość powrotu do oryginalnego firmware? Jeśli tak, w jaki sposób? Będę wdzięczna za link do odpowiedniego tematu na forum jeśli takowy istnieje, jestem tu raptem kilka minut.
Jeśli jednak wyszłam na pajaca - strasznie przepraszam, po tym stresie związanym z samą instalacją HEN to będzie ostatni raz, gdy się za to zabiorę, tak to jest, jak laik próbuje coś zrobić samemu
Proszę jednak o odpowiedzi na moje pytania, strasznie mi to pomoże