Error#1
Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

O co chodzi?

O komputerach i nie tylko
  • Sponsorzy

O co chodzi?

Postprzez Ghost » 02.10.2015, 10:35

Witam mam pytanie,2 dni temu jak włączyłem komputer i coś patrzyłem na necie to po 10 nie wiem 20 min na ekranie pojawiły mi się zielone kwadraciki i komp mi się zwiesił,więc go wyłączyłem i odpaliłem ponownie przez "uruchom system windows normalnie" czy jakoś tak i niby poszło ale po chwili miałem niebieski ekran i coś mi tam pisało po angielsku.Więc to wyłączyłem odczekałem z jakąś godzinkę i włączyłem spowrotem.Niby komp do teraz chodzi normalnie ale jak myślicie,przez co to było oraz czy powinienem się zacząć martwić tym incydentem ? ^^
Ghost
Member
Member
 
Posty: 25
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 23.08.2014, 12:46

Sponsorzy

Re: O co chodzi?

Postprzez marciniak » 02.10.2015, 11:49

Typowy Blu screen poczytaj w necie i zapamiętaj kod błędu jaki i szukaj rozwiązania :wink: .
Nie pomagam na pw.
Avatar użytkownika
marciniak
Elite
Elite
 
Posty: 4302
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy
Dołączył(a): 27.11.2011, 16:48
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Re: O co chodzi?

Postprzez m0rGi » 02.10.2015, 12:30

ehh... jak zielone kwadraciki sie pojawiły to mogą być objawy przegrzania sie układu graficznego ... ale jak masz niebieski napis to chyba moze być też zzrzut pamieci "coś tam chyba zwiazane z ramami" w kazdym razie przeczysc radiatory i piny (wiatraki i sloty) ewentualnie wymien paste na procku .... bla bla bla masz jeszcze programy ktore sprawdzaja ci temperature kazdego z podzespołów , lecz łatwiej skopiować kod błedu i wygooglować ...
Obrazek
Avatar użytkownika
m0rGi
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 228
Lokalizacja: Zgorzelec
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Dołączył(a): 14.03.2013, 23:30
Firmware: Habbibi4.76Cobra7.10

Re: O co chodzi?

Postprzez Raiden » 06.10.2015, 15:51

Obstawiam że coś z kartą graficzną a ten błąd na BSOD to zapewne błąd sterowników nvidia
Raiden
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 107
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 05.02.2015, 18:51
Firmware: 4.75 Starbucks v1.00

Re: O co chodzi?

Postprzez marciniak » 06.10.2015, 20:13

Spróbuj przeinstalować sterowniki.
Nie pomagam na pw.
Avatar użytkownika
marciniak
Elite
Elite
 
Posty: 4302
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy
Dołączył(a): 27.11.2011, 16:48
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Re: O co chodzi?

Postprzez Ghost » 11.10.2015, 11:55

Witam,w piątek byłem z tą kartą graficzną w serwisie no i okazało się że wszystko jest z nią w porządku nawet gość przy mnie ją odpalił na swoim komputerze i puścił np filmik z yt i działało wszystko.Potem jak się go pytałem co zatem może być przyczyną to mi mówił że albo zasilacz albo płyta główna ale jak mu pokazałem tego blue screena który mi wyskoczył http://postimg.org/image/6fpdvqxyn/ to mi mówił że te adresy na F mogą oznaczać że coś z pamięcią.Czyli jest możliwe że to może być coś jednak z pamięcią ram? czy jednak to może być przez zasilacz albo płytę główną?,przeczysciłem wczoraj wiatrak od procesora oraz radiator bo na nim zauważyłem osadzony kurz.Myślałem że to jednak przez to ale niestety się zawiodłem
Ghost
Member
Member
 
Posty: 25
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 23.08.2014, 12:46

Re: O co chodzi?

Postprzez Cyqor » 11.10.2015, 12:11

Jak masz dwie kości ram to spróbuj odpalić na jednej, potem na drugie, zmień gniazdo. Może to faktycznie RAM.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D Rebug 4.81.1 – Cobra 7.31 + PSNPATCH v2015.11A
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 4.71
Avatar użytkownika
Cyqor
Moderator
Moderator
 
Posty: 1974
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 249 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: O co chodzi?

Postprzez GNT » 11.10.2015, 18:56

Może głupie, ale spróbuj przeczyścic slot PCI-E x16 :roll:
Jeśli pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek a nie pisz dzięki :)
Avatar użytkownika
GNT
Donators
Donators
 
Posty: 594
Lokalizacja: Sypniewo
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy
Dołączył(a): 12.01.2012, 18:22
Firmware: HABIB/COBRA 4.76

Re: O co chodzi?

Postprzez Ghost » 29.10.2015, 17:43

Dałem kartę do innego serwisu (komputronik) i gość po sprawdzeniu jej mi powiedział (też u niego wyszły artefakty) że jakieś chipset/y może być uszkodzony sam nie wiem co to jest bo się na tym za bardzo nie znam ale zostawiłem tam kartę do wyceny ewentualnej naprawy.Gość mi powiedział że może wynieść to nawet parę stówek i tutaj pytanie,czy poczekać na tą wycenę i ewentualnie wtedy zobaczyć czy mi się to będzie opłacać czy też wziąć tą kartę od nich i zachować sobie na pamiątkę oraz kupić nową o takich samych parametrach?
Ghost
Member
Member
 
Posty: 25
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 23.08.2014, 12:46

Re: O co chodzi?

Postprzez GNT » 29.10.2015, 18:18

Ghost napisał(a):Dałem kartę do innego serwisu (komputronik) i gość po sprawdzeniu jej mi powiedział (też u niego wyszły artefakty) że jakieś chipset/y może być uszkodzony sam nie wiem co to jest bo się na tym za bardzo nie znam ale zostawiłem tam kartę do wyceny ewentualnej naprawy.Gość mi powiedział że może wynieść to nawet parę stówek i tutaj pytanie,czy poczekać na tą wycenę i ewentualnie wtedy zobaczyć czy mi się to będzie opłacać czy też wziąć tą kartę od nich i zachować sobie na pamiątkę oraz kupić nową o takich samych parametrach?


Poczekaj najpierw na wycenę
Jeśli pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek a nie pisz dzięki :)
Avatar użytkownika
GNT
Donators
Donators
 
Posty: 594
Lokalizacja: Sypniewo
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy
Dołączył(a): 12.01.2012, 18:22
Firmware: HABIB/COBRA 4.76



  • Sponsorzy

Powrót do Komputery

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2017
cron