Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Litlle Big Planet 2

Wszelkie pytania i problemy z kopiami gier na CFW
Regulamin działu
[b]W dziale Backup zabrania się tworzenia podwójnych tematów do jednego tytułu gry. Przed napisaniem tematu, należy użyć wyszukiwarki w celu lokalizacji istniejącego już tematu.
  • Sponsorzy

Litlle Big Planet 2

Postprzez kacper101 » 20.08.2011, 20:57

Wiam

Mam problem z odplaniem w/w gry. W zestawie z konsola mialem ta gre i zrobilem update i teraz mi wyskakuje komunikat o update konsoli do wersji 3.60

Probowalem odpalic gre przez multimana ale sie nie da. Po wielu probach gra sie wlacza tzn. czarny ekran i wyskauje blad
8001002b

Wie ktos jak to naprawic ?

Ps. Pszepraszam ale jestem nowy na forum i dopiero wgralem CFW
kacper101
Member
Member
 
Posty: 13
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.08.2011, 15:17

Sponsorzy

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez iraslbn » 20.08.2011, 21:13

A podmień eboot i param.sfo ponownie ?
Błąd wskazuje na brudny napęd bądź uszkodzone dane, także powrót do fixowych plików teoretycznie powinien pomóc.
Pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://www.facebook.com/pages/PS3-Hackpl/298303093607639
Avatar użytkownika
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1416
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Dołączył(a): 20.05.2011, 07:59
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez kacper101 » 20.08.2011, 21:21

podmienilem pliki tzn? ftp jak cos mam. Mozesz mi to wytlumaczyc co i jak ?

edit PS jest nowka
kacper101
Member
Member
 
Posty: 13
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.08.2011, 15:17

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez Kargo » 20.08.2011, 21:25

Jak masz tą grę jeszcze na kompie to najlepiej usuń wszystkie jej dane z ps3(łącznie z nią)i prześlij ją na nowo, będzie najprościej... :)Tylko jak potem spyta czy aktualizować to daj nie.
Ostatnio edytowano 20.08.2011, 21:28 przez Kargo, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Pomogłem?...kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Kargo
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 48
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Dołączył(a): 14.06.2011, 17:55
Firmware: 3.41JB v1.2 Her.4b

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez kacper101 » 20.08.2011, 21:26

Pisalem w pierwszym poscie ze ta gre dostalem z konsola
kacper101
Member
Member
 
Posty: 13
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.08.2011, 15:17

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez iraslbn » 20.08.2011, 21:29

Moje niedopatrzenie, chcesz odpalić rozumiem z napędu czyli oryginalną grę.
Moja propozycja to skoro masz CFW to zrób sobie backup i graj z dysku. Mniej zużyty laser i mniej zamieszania. Z tym że nie wiem czy w wątku którymś już nie było z tą grą problemów prześledź forum tzn wątki w tym dziale.


edit: masz CFW jakie ? :)

Nie mniej jednak możesz usunąć dane gry z dysku i ponownie zainstalować grę JEŚLI GRASZ na OFW.
Pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://www.facebook.com/pages/PS3-Hackpl/298303093607639
Avatar użytkownika
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1416
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Dołączył(a): 20.05.2011, 07:59
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez kacper101 » 20.08.2011, 21:34

Wlasnie wgralem na dysk

Odplam przez multiman i wyskakuje mi ten blad co podalem kilka postow wyzej
Gdzies pisalo ze po wlaczeniu gry powinien wyskoczyc komunikat czy spatchowac eboot ja czegos takiego nie mialem.


CFW 3.55 PS3A Revision 2 (raczej ten sciagny po nazwie z sieci)
kacper101
Member
Member
 
Posty: 13
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.08.2011, 15:17

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez Kargo » 20.08.2011, 21:38

Może spróbuj usunąć wszystkie dane gry z konsoli i na nowo ją odpalić(z płyty) tylko już jej nie aktualizuj,najlepiej przed odpaleniem odłącz "czarnule" od internetu...chyba,że chcesz koniecznie z dysku śmigać.
Obrazek
Pomogłem?...kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Kargo
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 48
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Dołączył(a): 14.06.2011, 17:55
Firmware: 3.41JB v1.2 Her.4b

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez iraslbn » 20.08.2011, 21:41

Ten temat pomoże czy grać z płytą w napędzie czy bez.
http://ps3-hack.pl/forum/lista-gier-odpalanych-z-plyta-i-bez-plyty-na-cfw-3-55-t184.html
Kolejno zrób jak mówi @Kargo, ale moja re propozycja to gra z dysku.
Pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://www.facebook.com/pages/PS3-Hackpl/298303093607639
Avatar użytkownika
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1416
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Dołączył(a): 20.05.2011, 07:59
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez kacper101 » 20.08.2011, 21:42

Wszystkie dane z konsoli tzn ? mam usunac tylko gre ktora sie skopiowala na dysk ?

edit

Usuniecie gry z dysku nic nie dalo, gdzie moge znalezc jeszcze jakies foldery od gry (usunalem tylko to co sie skopiowalo na dysk z plyty)
kacper101
Member
Member
 
Posty: 13
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.08.2011, 15:17

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez iraslbn » 20.08.2011, 21:47

Niestety muszę uciekać, zapytaj Konr@do. Pozdrawiam
Pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://www.facebook.com/pages/PS3-Hackpl/298303093607639
Avatar użytkownika
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1416
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Dołączył(a): 20.05.2011, 07:59
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez Kargo » 20.08.2011, 21:50

W menu XMB szukaj takich folderów jak "zapisane dane gry" itp. i usuwaj wszystko co należy do tej konkretniej gierki.

#EDIT
http://manuals.playstation.net/document/pl/ps3/3_15/game/game.html Zajrzyj jeśli dalej nie możesz znaleźć tych folderów:)
Obrazek
Pomogłem?...kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Kargo
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 48
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Dołączył(a): 14.06.2011, 17:55
Firmware: 3.41JB v1.2 Her.4b

Re: Litlle Big Plabet 2

Postprzez kacper101 » 20.08.2011, 22:03

Niestety ale narzedzial zapisanych danych (ps3) sa puste

Ps. Co sie stanie jak usuna cala zawartosc folderu game ? (nie games z kopiami tylko game)

edit

znalazlem w homebrew folder, usunolem i dziala.

Jutro sprobuje fife 11 odpalic z dysku
kacper101
Member
Member
 
Posty: 13
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.08.2011, 15:17

little big planet 2 bces00850

Postprzez m127 » 31.05.2012, 17:44

Witam posiada ktoś fixy do little big planet 2 wesja eu bces00850.Może mi ten fix pomoze bo podczas uruchamiania nic sie niedzieje
Obrazek
Jeśli pomogłem daj Obrazek
Avatar użytkownika
m127
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 42
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 22.02.2012, 13:34
Firmware: Rogero4.46
PSN ID: saintslynx

Re: little big planet 2 bces00850

Postprzez markol321 » 31.05.2012, 18:36

przeczytaj tam "notes"
http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Back ... ility_List

"None. BCES00850 - delete subdirectories D002-D013 in /PS3_EXTRA/ to remove all non-English videos and save 3GB. After applying patch 1.03 I could not run this discless. Do not update to 1.05 (requieres 3.60 FW)"
PS3 fat 160gb
Avatar użytkownika
markol321
Diamond Member
Diamond Member
 
Posty: 414
Lokalizacja: Pomorze
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Dołączył(a): 10.11.2011, 20:53
Firmware: CFW3.55 :)

Następna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Backup

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

© 2010-2018