Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Lego STAR WARS The Force Awakens bez pliku .sfb

Wszelkie pytania i problemy z kopiami gier na CFW
Regulamin działu
[b]W dziale Backup zabrania się tworzenia podwójnych tematów do jednego tytułu gry. Przed napisaniem tematu, należy użyć wyszukiwarki w celu lokalizacji istniejącego już tematu.
  • Sponsorzy

Lego STAR WARS The Force Awakens bez pliku .sfb

Postprzez chab » 23.04.2017, 21:35

Cześć,

Mam STAR WARS The Force Awakens wersje BLUS31578 oraz BLES02213. Ani jedna nie startuje.
Wydaje mi się, że problemem jest brak plku PS3_DISC.sfb w głównym katalogu gry. W obu wersjach go nie ma.
W katalogu PS3_GAME nie ma też żadnych plików oprócz trzech katalogów z grą LICDIR, TROPDIR, USRDIR.
Wszystkie wersje jakie znalazłem też nie posiadają takich plików. Wydaje mi się to dziwne bo każda inna gra jaką mam je posiada. Czy da się jakoś uruchomić tą grę bez tych plików?

mam Rogero 4.46

Pozdrawiam
chab
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 30
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 29.01.2012, 17:35
Firmware: CFW 3.55 KMEAW

Sponsorzy

Re: Lego STAR WARS The Force Awakens bez pliku .sfb

Postprzez DawidB » 24.04.2017, 23:37

Nie da się.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
Avatar użytkownika
DawidB
Elite
Elite
 
Posty: 1462
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 242 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: Lego STAR WARS The Force Awakens bez pliku .sfb

Postprzez Konr@do » 25.04.2017, 10:42

Weź obojętnie jaki plik sfb z innej gry i edytuj go hexedytorem. W pliku tym zmień tylko ID zawarte w nim na BLUS31578 lub BLES02213 i tyle.
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 403 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: Lego STAR WARS The Force Awakens bez pliku .sfb

Postprzez chab » 27.04.2017, 18:50

Zrobiłem tak na wersji BLUS ale nadal nie widzi gry w multimanie, nie ma jak wybrać gry. Jeszcze na BLES spróbuję.
chab
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 30
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 29.01.2012, 17:35
Firmware: CFW 3.55 KMEAW

Re: Lego STAR WARS The Force Awakens bez pliku .sfb

Postprzez zygi75 » 24.01.2018, 14:55

Konr@do napisał(a):Weź obojętnie jaki plik sfb z innej gry i edytuj go hexedytorem. W pliku tym zmień tylko ID zawarte w nim na BLUS31578 lub BLES02213 i tyle.




Chciałem edytować plik ale w hexedytorze pokazują się znaki zapytania . Nie widać ID :(

Już wszystko ok.
Jak by ktoś miał podobny problem to najlepiej robić to pod win7 bo na win 10 sa krzaczki :)
zygi75
Member
Member
 
Posty: 10
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 11.01.2018, 22:55
Firmware: 4.82



  • Sponsorzy

Powrót do Backup

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2018
cron