Error#1
Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Gotowe tutoriale, poradniki i odpowiedzi na F.A.Q.
  • Sponsorzy

kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez Yellow » 16.12.2013, 11:55

mam problem z dzialaniem kopii savow gry gta 4 dlc (bles01128). chcac zajac miejsce savow na kolejne musze te stare skopiowac na drugi profil w konsoli tak by dzialaly i tu jest problem. znalazlem jak to powinno sie robic, skorzystalem z pewnego poradnika o Bruteforce Save Data (do ktorego nie wiem czy moge wstawic tu link) gdzie po kilku probach znalazlem przyczyne niepowodzenia. otorz w moich savach w plikach PARAM.SFO nie ma ID ACCOUNT (zamiast jakiegos ciagu znakow sa same zera). czy ma ktos rozwiazanie na ten problem? bo ow poradnik konczy sie komentarzem z takim samym pytaniem jak moje bez odpowiedzi.
nie wiem czy to ma znaczenia ale moje ps3 jest przerobione i niepodlaczone do netu wiec moze dlatego nie tworzy tego identyfikatora? sprawdzone zarowno na grach kopii z dysku jak i na oryginalnej plycie z gra.

-- 23.12.2013, 11:24 --

a zatem nikt nie umie pomoc? czyzby temat jest za trudny?
Yellow
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 36
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Sponsorzy

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez magoxe » 27.12.2013, 17:41

Chcialem napisac nowy temat ale postanowilem napisac tutaj bo mam podobny problem tylko z inna gra. Pobralem save z Killzone 3 i chcialem przerobic aby pasowal do mojej konsoli ale okazalo sie tak jak wyzej u kolegi ze nie ma ID profilu w pliku PARAM.SFO - miejsca sa wypelnione sa zerami zamiast jakims ciagiem znakow. Dlatego bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu. Konsola przerobiona CFW Habib.
magoxe
Newbie
 
Posty: 2
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 24.12.2013, 23:38
Firmware: 3.55 habib

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez szczepan77 » 28.12.2013, 14:57

Polecam programik Bruteforce Save Data jest tam wiele możliwości zmian pozycji, nie trzeba się bawić w jakieś śmieszne podmianki.

Użycie:

1. Klikasz lewym na dany SAVE, zaznaczy ci się na niebiesko.
2. Klikasz lewym na Decrypt PFD (patrz na dole pod poziomym paskiem przewijania), z menu tekstowego wybierasz Decrypt All Files, na końcu klikasz na TAK
3. Klikasz prawym na dany SAVE i z menu tekstowego na Unlock Save to work on any PS3 account i na końcu klikasz na TAK
4. Klikasz lewym na dany SAVE, zaznaczy ci się na zielono.
5. Klikasz lewym na Encrypt PFD (patrz na dole pod poziomym paskiem przewijania), z menu tekstowego wybierasz Encrypt Decrypted Files, na końcu klikasz na TAK

W tym momencie jeżeli wszystko zrobisz prawidłowo w pozycji Profile powinno być napisane BLANK, jeżeli tak jest, to tego Save możesz użyć na każdym Koncie PS3 !

Na końcu zgrywasz przerobione SAVE na pena: X:\PS3\SAVEDATA\BLES...
W PS3 wchodzisz Narzędzie Zapisanych Dany wchodzisz w pena i kopiujesz po przez :^:
Jeśli Pomogłem Kliknij Na Łapę ;)

Za ten post autor szczepan77 otrzymał podziękowania - 2
barto28 (11.04.2014, 17:17), Dlugin2 (29.12.2013, 22:18)
Avatar użytkownika
szczepan77
Banned
Platinum Member
 
Posty: 496
Lokalizacja: Pandora
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 80 razy
Dołączył(a): 21.07.2013, 12:05
Firmware: REBUG 4.65 COBRA7.03

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez Yellow » 28.12.2013, 19:37

wzorujac sie na poprzedzajacej wypowiedzi zrobilem tak i jest jeszcze gorzej. po kopiowaniu savu a XMB wywala blad: 8001051c Dane sa uszkodzone. (save nawet nie ma na ps3)
wczesniej korzystalem z tego poradnika http://1rei.wordpress.com/2013/10/02/ja ... station-3/ a tutaj zacinam sie na koncu pkt 4 bowiem zaden save u mnie nie ma profile id. czy przyczyna moze byc to ze konsola jest przerobiona i nie byla podlanczana do internetu (PSN)? (a tego nie zrobie bo ban z miejsca)
Yellow
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 36
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez szczepan77 » 29.12.2013, 16:44

jeżeli wszystko zrobisz prawidłowo w pozycji Profile powinno być napisane BLANK


Miałeś napisane BLANK przy Profile ?

Zwróć uwagę czy jest napisane coś przy pozycji Copy Protected

Na pewno kopiowałeś w ten sposób ?

W PS3 wchodzisz Narzędzie Zapisanych Dany wchodzisz w pena i kopiujesz po przez :^:
Jeśli Pomogłem Kliknij Na Łapę ;)
Avatar użytkownika
szczepan77
Banned
Platinum Member
 
Posty: 496
Lokalizacja: Pandora
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 80 razy
Dołączył(a): 21.07.2013, 12:05
Firmware: REBUG 4.65 COBRA7.03

Re: Odp: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez Dlugin2 » 29.12.2013, 22:18

U mnie działa. Konsola przerobiona, podłączona do netu ale to chyba nie ma znaczenia. Robisz to źle...
Dlugin2
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 156
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Dołączył(a): 01.12.2011, 00:00
Firmware: 4.46 Habib mM 4.46

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez Yellow » 10.01.2014, 00:14

przerabiam save roznymi sposobami i zawsze trzymam sie sie tutoriali a nie wychodzi. konia z rzedem temu komu sie uda przerobic jakikolwiek save pod moj profil. tu save z docelowego profilu pod ktory mozna(a mi sie nie udaje) przerobic savy z innego profilu. http://www.sendspace.pl/file/b991d67983 ... 00e/save-a
Yellow
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 36
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez szczepan77 » 10.01.2014, 01:30

Jak nie będzie działać będę potrzebował paru info od ciebie jeszcze, ale powinno śmigać...

http://www.sendspace.pl/fi............................8e6c
Jeśli Pomogłem Kliknij Na Łapę ;)
Avatar użytkownika
szczepan77
Banned
Platinum Member
 
Posty: 496
Lokalizacja: Pandora
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 80 razy
Dołączył(a): 21.07.2013, 12:05
Firmware: REBUG 4.65 COBRA7.03

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez Yellow » 12.01.2014, 18:55

to nie jest przerobiony save tylko moj wlasny i w dodatku stan gry jest ten sam. a mi chodzilo o to by na podstawie moich savow przerobic czyjes / swoje savy tej gry na moj profil. bo wg. poradnika do ktorego link dalem da sie tak zrobic. czy to komus sie uda?
Yellow
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 36
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez szczepan77 » 12.01.2014, 19:37

Yellow To zapodaj save który chcesz przerobić (z nie twojego profilu) może co ?! Jak mam ci przerobić save tak aby zmienić w nim postęp gry, to jest kolego nie realne !
Jeśli Pomogłem Kliknij Na Łapę ;)
Avatar użytkownika
szczepan77
Banned
Platinum Member
 
Posty: 496
Lokalizacja: Pandora
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 80 razy
Dołączył(a): 21.07.2013, 12:05
Firmware: REBUG 4.65 COBRA7.03

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez Yellow » 12.01.2014, 21:16

wziac swoj (jesli sie ma) albo sciagniety z interneru i przerobic. czy tak trudno wpasc na taki pomysl?
Yellow
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 36
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez szczepan77 » 12.01.2014, 21:26

wziac swoj (jesli sie ma) albo sciagniety z interneru i przerobic. czy tak trudno wpasc na taki pomysl?


1. Skąd ja mam wiedzieć jaki ty chcesz save przerobić, z jakiej kopi ?!

2. Dam ci swój save od kopi której nie posiadasz i co z nim zrobisz ?

3. W twoim interesie jest poszukanie save który cie interesuje.

P.S. Apeluje o spokój !
Jeśli Pomogłem Kliknij Na Łapę ;)
Avatar użytkownika
szczepan77
Banned
Platinum Member
 
Posty: 496
Lokalizacja: Pandora
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 80 razy
Dołączył(a): 21.07.2013, 12:05
Firmware: REBUG 4.65 COBRA7.03

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez Yellow » 12.01.2014, 21:45

1. chyba kolega sprawdzil save z jakiej gry jest w pliku. a jak brak takiej gry to moze byc i bardzo rozpowszechnione savy od gta 5 (wersja PAL)
2, 3. poprzednia wypowiedz chyba wystarczy?
Yellow
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 36
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez szczepan77 » 12.01.2014, 22:00

Co rozumieć po wypowiedzi:
to nie jest przerobiony save tylko moj wlasny i w dodatku stan gry jest ten sam. a mi chodzilo o to by na podstawie moich savow przerobic czyjes / swoje savy tej gry na moj profil. bo wg. poradnika do ktorego link dalem da sie tak zrobic. czy to komus sie uda?


Podsyłasz swój save do przerobienie, po czym mówisz iż nie jest przerobiony.

Kolego musisz napisać dokładnie o co ci się rozchodzi bo twoje wypowiedzi są chaotyczne i nie spójne.

Jaki problem masz to wiadomo, nie potrafisz przerobić save, ok tyle "wiemy" teraz tak:

1. Do jakiej konkretnej kopi gry potrzebujesz save ?
2. Daj linka do tego obcego save który chciałbyś mieć docelowo przerobiony, ja ci odsyłam sprawdzasz czy działa i tyle w temacie po co to wałkowanie, krótko i konkretnie !

P.S. Wiem co było w pliku, powtarzam drugi raz nie mam zamiaru szukać za ciebie po sieci save do jakieś kopi !!! Ty jesteś zainteresowany pomocą nie ja !
Jeśli Pomogłem Kliknij Na Łapę ;)
Avatar użytkownika
szczepan77
Banned
Platinum Member
 
Posty: 496
Lokalizacja: Pandora
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 80 razy
Dołączył(a): 21.07.2013, 12:05
Firmware: REBUG 4.65 COBRA7.03

Re: kopiowanie savow miedzy profilami PS3

Postprzez Yellow » 12.01.2014, 22:43

czy tak ciezko jest przeczytac to co jest napisane w 1 poscie? prosciej wyjasnic sie nie da
Yellow
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 36
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Następna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Poradniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2017