Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Gran Turismo 5

Wszelkie pytania i problemy z kopiami gier na CFW
Regulamin działu
[b]W dziale Backup zabrania się tworzenia podwójnych tematów do jednego tytułu gry. Przed napisaniem tematu, należy użyć wyszukiwarki w celu lokalizacji istniejącego już tematu.
  • Sponsorzy

Gran Turismo 5

Postprzez focusik123 » 02.06.2011, 16:46

Witam jestem nowy od nie dawna korzystam z ps3. Mam taki problem używam CFW 3.55 Kmeaw a wszystkie wersje gran Turismo są pod JB 3.41 czy będzie mi to działało a jak tak to czy musze wgrać jakieś patche albo coś?

Z góry dzieki za odpowiedź
Pozdrawiam
focusik123
Newbie
 
Posty: 8
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 10.05.2011, 17:12
Firmware: 3.55

Sponsorzy

Re: Gran Turismo 5

Postprzez MKX » 02.06.2011, 18:36

Działa. Wymaga podmiany eboota i usunięciu GAMEDATA. Jaką masz wersję ?
Our own future.

Za ten post autor MKX otrzymał podziękowanie od
focusik123 (05.06.2011, 23:32)
Avatar użytkownika
MKX
Administrator
Administrator
 
Posty: 1151
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 229 razy
Dołączył(a): 20.10.2010, 12:01
Firmware: OFW

Re: Gran Turismo 5

Postprzez focusik123 » 05.06.2011, 23:25

Ahah heh to jest tak BCES00569

ps. OK dzieki za pomoc wszystko ok dziala jak nalezy ;)
Ostatnio edytowano 07.06.2011, 13:48 przez focusik123, łącznie edytowano 2 razy
focusik123
Newbie
 
Posty: 8
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 10.05.2011, 17:12
Firmware: 3.55

Re: Gran Turismo 5

Postprzez PITERQ » 06.06.2011, 00:01

Podaj nazwę folderu gry (zaczyna się od np BLES lub BLUS)
Obrazek
Avatar użytkownika
PITERQ
Diamond Member
Diamond Member
 
Posty: 550
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy
Dołączył(a): 13.03.2011, 23:41
Firmware: CFW 4.46 HABIB

Re: Gran Turismo 5

Postprzez MKX » 06.06.2011, 21:36

Podmień
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


i zainstaluj

Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.
Our own future.
Avatar użytkownika
MKX
Administrator
Administrator
 
Posty: 1151
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 229 razy
Dołączył(a): 20.10.2010, 12:01
Firmware: OFW

GT 5 problem

Postprzez piotrekbc » 15.07.2011, 16:23

Witam. Mam problem z Gran Turismo 5. Jak tylko odpalam grę z dysku pojawia się taki komunikat:
an error occurred during the start operation (80010009)

Nie wiem już co z tym zrobić..poświęciłem parę godzin na wymianę eboot i inne magie:) Dodam jeszcze, że jest to wersja BCES00569, zainstalowane mam CF3.55 kmeaw, Multimana 2.02. Próbowałem to też odpalić przez Gaia 2.07 i to samo się pojawia.
piotrekbc
Newbie
 
Posty: 8
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 13.07.2011, 12:56

Re: GT 5 problem

Postprzez Konr@do » 15.07.2011, 16:34

Oryginalny eboot.bin i param.sfo oraz aktualizacja do 1.05 powinny pomóc.
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 403 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: GT 5 problem

Postprzez piotrekbc » 18.07.2011, 00:35

Wgrałem orginalnego eboot'a i param....to się odrazu black screen pojawia i wiesza konsolę...da się coś z tym zrobić??
piotrekbc
Newbie
 
Posty: 8
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 13.07.2011, 12:56

Re: GT 5 problem

Postprzez iraslbn » 18.07.2011, 08:17

@piotrekbc próbuj z innym fixem, ewentualnie z oryg. płytą w napędzie.

fix
http://www.megaupload.com/?d=KK24YXR5
Pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://www.facebook.com/pages/PS3-Hackpl/298303093607639
Avatar użytkownika
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1416
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Dołączył(a): 20.05.2011, 07:59
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Re: GT 5 problem

Postprzez PITERQ » 18.07.2011, 09:34

Z tego co pamiętam GT5 wymaga właśnie oryginała w napędzie
Obrazek
Avatar użytkownika
PITERQ
Diamond Member
Diamond Member
 
Posty: 550
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy
Dołączył(a): 13.03.2011, 23:41
Firmware: CFW 4.46 HABIB

Re: GT 5 problem

Postprzez piotrekbc » 18.07.2011, 11:35

Spróbuję z fixem...orginał cały czas mam w napędzie:)

-- 18.07.2011, 11:48 --

No i po wgraniu fix'a znowu pojawia się ten sam błąd co na początku
an error occurred during the start operation (80010009).

Nie wiem..może to jakaś walnięta wersja jest tego GT5
piotrekbc
Newbie
 
Posty: 8
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 13.07.2011, 12:56

Re: GT 5 problem

Postprzez Konr@do » 18.07.2011, 12:04

A update do 1.05 zrobiłeś jak pisałem?
Obrazek

Za ten post autor Konr@do otrzymał podziękowanie od
piotrekbc (18.07.2011, 14:00)
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 403 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: GT 5 problem

Postprzez piotrekbc » 18.07.2011, 14:01

Właśnie...w plikach było info, że jest to wersja 1.05..jak się okazało była to wersja 1.04. Po update udało się odpalić. Dzięki wielkie za pomoc:) Mam nadzieje, że już teraz będzie ok wszystko działać:)
piotrekbc
Newbie
 
Posty: 8
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 13.07.2011, 12:56

Grand Turismo 5 wielki problem :(

Postprzez Yolek » 03.08.2011, 13:12

Witam, po raz pierwszy mam taki problem i nie wiem jak go rozwiązać ściągnąłem grę Gran Turismo coś około 19.06 GB, wrzuciłem to wszystko na wewnętrzny dysk konsoli bo słyszałem że problemy są z zewnętrznym. Dysk w konsoli mam 40 GB, pobrałem aktualizacje 1.05 i zainstalowałem. Włączam Multimana klikam na GT5 Select + x a tu mi kopiuje jakies 3 mb ( 100 % ) za drugim razem tez 3 mb ( 100 % ) czarny ekran i się zawiesza nie wychodzi mi do XMB jak powinno abym włączył z app_home co jest tego przyczyną ? Nie wiem czy mnie zrozumieliście ale jak by co mogę filmik nagrać ;)
Ps3 Slim CFW Reug 4.80.1 DEX + twardziel 1TB :)
Ps4 Fat 1TB
Obrazek
Avatar użytkownika
Yolek
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 103
Lokalizacja: Bełchatów
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.06.2011, 12:24
Firmware: Rebug 4.80.1
PSN ID: Marsowaty

Re: Grand Turismo 5 wielki problem :(

Postprzez Konr@do » 03.08.2011, 13:29

Gra nie działa przy pomocy SELECT+X, więc nie wiem skąd taki pomysł na uruchamianie. Jeśli masz płytkę, to włóż na wszelki wypadek i uruchom grę normalnie bez żadnych kombinacji.
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 403 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Następna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Backup

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

© 2010-2018