Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

e3 flasher jakiś błąd

Wszelkie pytania i problemy w sprawach downgrade konsoli
  • Sponsorzy

e3 flasher firmware update

Postprzez mmirekk » 12.02.2017, 11:36

Witam. Mam kartę 4GB SDHC. Wgrałem na nią update.bin aby zaktualizować flasher(świeży po zakupie). przełączniki 2 pierwsze z lewej na dole, reszta u góry i jest problem. Nie świeci na e3flasher dioda ps3mode, jak dam flashfun to świeci. O co chodzi ? Nie mogę rozgryźć problemu. Urządzenie nie zachowuje się jak w opisach że powinno na niebiesko zaświecić po paru sekundach, tylko non stop czerwona.
mmirekk
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 20.09.2015, 12:47
Firmware: 4.65
PSN ID: ee

Sponsorzy

Re: e3 flasher firmware update

Postprzez DawidB » 12.02.2017, 13:26

Po pierwsze to czy robisz downgrade od podstaw czy jak ??
Po drugie, sprawdź czy taśma dobrze jest dopięta do kości.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
Avatar użytkownika
DawidB
Elite
Elite
 
Posty: 1482
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 245 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

e3 flasher jakiś błąd

Postprzez mmirekk » 12.02.2017, 16:47

Witam. Kupiłem w chinach e3flasher. Przyszedł i zacząłem wg instrukcji. Chce go zaprogramować pod downgrade, ale jest problem. dioda "1" "ps3mode" nie świeci, co może być przyczyną ? Czy jest źle podpięty, czy programator kupiłem zepsuty ?
Poniżej link do zdjęcia:
<a href="https://images81.fotosik.pl/357/ce4565f7f8832030.jpg" target="_blank"><img src="https://images81.fotosik.pl/357/ce4565f7f8832030.jpg" border="0" alt="" /></a>
mmirekk
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 20.09.2015, 12:47
Firmware: 4.65
PSN ID: ee

Re: e3 flasher firmware update

Postprzez mmirekk » 12.02.2017, 16:53

Robię od podstaw, Trochę poczytałem łąki zielonych, pobrałem trochę materiałów. Programator z chin, nowy. Taki objaw:
link do fotosa https://images81.fotosik.pl/357/ce4565f7f8832030.jpg.
Taśma jest dociśnięta, dodatkowo pianką docisłem.
mmirekk
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 20.09.2015, 12:47
Firmware: 4.65
PSN ID: ee

Re: e3 flasher jakiś błąd

Postprzez DawidB » 12.02.2017, 16:54

Stawiam, że źle jest dociśnięta taśma na kości.
A masz klamrę dociskającą?
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
Avatar użytkownika
DawidB
Elite
Elite
 
Posty: 1482
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 245 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: e3 flasher jakiś błąd

Postprzez budman9 » 12.02.2017, 17:56

Zrób update przez USB I jeśli się powiedzie to wiesz już,ze coś masz z instalacją. Jeśli się nie powiedzie to wiesz już dlaczego nie kupuje się takich rzeczy z Chin.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2841
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 358 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: e3 flasher jakiś błąd

Postprzez mmirekk » 12.02.2017, 21:14

Klamry nie mam. Podstawka jest dociśnięta tylko poprzez dołożoną piankę. Bardziej chodzi koledzy o objaw. Nie świecenie się diody o czym dokładniej świadczy ? Brak komunikacji, czy nie sprawny programator ? Nie mam na tyle doświadczenia aby na tym etapie wymyślić.
mmirekk
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 20.09.2015, 12:47
Firmware: 4.65
PSN ID: ee

Re: e3 flasher jakiś błąd

Postprzez budman9 » 12.02.2017, 21:46

Jeśli wszystko jest zainstalowane dobrze to może być uszkodzony klip lub taśma lub programator.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2841
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 358 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: e3 flasher jakiś błąd

Postprzez mmirekk » 13.02.2017, 18:15

Witam ponownie. Pytanie dot. schematu e3flashera. Po długich poszukiwaniach dopatrzyłem się uszkodzonej diody ps3mode, jest po prostu pęknięta.Czy dioda tylko sygnalizuje czy przez nią płyną sygnały ? Bo jeśli tak to dlatego machina nie działa...
mmirekk
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 20.09.2015, 12:47
Firmware: 4.65
PSN ID: ee

Re: e3 flasher jakiś błąd

Postprzez DawidB » 13.02.2017, 19:06

Napisałbym do sprzedającego, że sprzęt który nabyłeś jest uszkodzony i domagał się zwrotu pieniędzy lub nowego programatora. Skoro nie masz możliwości sprawdzenia na innym programatorze to tylko to mi się nasuwa.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
Avatar użytkownika
DawidB
Elite
Elite
 
Posty: 1482
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 245 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: e3 flasher jakiś błąd

Postprzez mmirekk » 13.02.2017, 19:38

Jest lepiej. Dioda z podświetlenia ekranu nokii i świeci ps3mode. ;) Pytanie, chce wrzucić update do e3, ale nie potwierdza mi zapaleniem wszystkich diod. Plik z karty teraz znika, czyli powinno wgrać. Czy tak jest ok ? Przestawiłem e3 00100 żeby zczytać dump ale wyrzuciło 1001100, jakby nie zainicjował bious ps3 do czytania.
mmirekk
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 20.09.2015, 12:47
Firmware: 4.65
PSN ID: ee



  • Sponsorzy

Powrót do Downgrade

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

© 2010-2018