Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Cobra ODE - Błąd 80010017

Emulatory napędu (Cobra ODE itp.)
  • Sponsorzy

Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez jaqo » 16.04.2015, 09:57

może któryś kolega pomoże...

Od pewnego czasu mam u siebie Cobrę i jako płytki swap/boot używałem Assasin Creed 1, lecz skuteczność odpalania gier była na poziomie 10-20%. Ostatnimi czasy zakupiłem FIFĘ 11 (BLES01059), ponownie wykonałem płytkę swap (identycznie jak w poradniku) jednak na nowej płytce swap ciągle wyskakuje mi błąd ....17(taki sam jak na wcześniejszej płytce).
Wykonałem wczoraj kilka płytek swap (TDK,Panasonic,Verbatim) i na wszystkich jest taki sam skutek...

Konsola SuperSlim 4.60
Cobra 2.4 5.10A


PS.Na pierwszym swapie gdy zrobiłem update gry to zawsze wyskakiwał mi błąd ...FFFFFFF. Miał ktoś tak kiedyś?
jaqo
Member
Member
 
Posty: 14
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dołączył(a): 28.08.2014, 20:12

Sponsorzy

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez gacek585 » 16.04.2015, 19:32

Witaj.
Najpierw proponował bym zaktualizować konsolę do softu 4.66, tylko zrób to z pendriva bo online wrzuci 4.70 i bedzie problem wiekszy :)
Następnie pobrał bym grę 100% zgodną z IRD (wysłałem ci link na pw) przerobił swoim swapem i zobaczył czy sie uruchomi.
Fifa 11 to wedle wielu uzytkowników jedna z lepszych gier pod SWAP-a.
OFW4.66 --> http://chomikuj.pl/Szakon/Ps3+OFW+4.66 nie moge znaleźć na stronie ps3.
cobra.cfg poprawny?
Avatar użytkownika
gacek585
Moderator
Moderator
 
Posty: 392
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy
Dołączył(a): 02.06.2014, 15:38
Firmware: PS4 - 5.03
PSN ID: gacek585

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez jaqo » 16.04.2015, 20:52

Testy robię na grze Last Of Us którą sprawdzałem z plikiem IRD i mam 100%zgody, więc teoretycznie problem z grą odpada..
Jaka jest różnica pomiędzy 4.60, a 4.66? Może mieć to pływ na działanie Cobry?

cfg:
eject.on_selection=1
eject.add_menu=1
bypass.4.55=1
games.encrypted=1
jaqo
Member
Member
 
Posty: 14
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dołączył(a): 28.08.2014, 20:12

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez gacek585 » 16.04.2015, 21:09

Config dobry, jeśli piszesz że masz grę 100% zgodną z IRD to widocznie musisz gdzieś popełniać błąd przy tworzeniu /nagrywaniu SWAP-a.
Patrzyłem w historie aktualizacji i faktycznie baypass 4.66 jest taki sam jak 4.60.

Przeczytaj:
mraffi napisał(a):
zolanor napisał(a):@mraffi
Pytanie do Ciebie kolego. Jak naprawiłeś swój błąd 80010017. Ostatnio żałowałeś że kupiłeś cobre ale jednak w końcu udało Ci się sprawić że działa. Gratulacje. Jednak powiedz nam jak dokładnie to zrobiłeś.


Hmm, osobiście stawiam na jakość/rodzaj płyty SWAP i ew. sposób jej nagrania tzn. jakim programem.

Po drodze kilka razy wgrywałem firmware do Cobry ostatnio nawet 2.4 ale jak wcześniej pisałem był błąd 80028f22.

Zauważyłem że zależnie od nośnika SWAP był mielony dłużej lub krócej przed wystąpieniem błędu 17.

Od razu odrzuciłem kupioną nagraną płytę Verbatim BD-RE - błąd 17 momentalny, co potwierdziło się w późniejszych testach, chociaż innym Kolegom działa ta płyta.
Postanowiłem kupić nagrywarkę i w wolnych chwilach "niszczyłem" kolejne płyty.

SWAP robiłem (wiele razy) wg poradnika kol. gacek585 czyli korzystałem z paczki dostępnej na stronie Cobry, chociaż zrobiłem też "uniwersalnego" zawierającego 14tys eboot i efekt był ten sam.

Dodam, że mam kilka gier ze zgodnym ID, które mogą służyć jako BOOT, ale kupiłem Fife 11, miała być ostatnia do testów.
Jako, że Verbatim BD-R i SONY BD-R zachowywały się podobnie, postanowiłem nagrać jedną z nich zamiast IMGBURN, programem dołączonym do nagrywarki LG(wcześniej podczas testów tez przypadkiem nagrałem tak plyte Verbatim i kilka gier działało ale krotko).
Nie mając juz nic do testowania i stracenia - wrzuciłem do nagrywarki SONY BD-R - prędkość na MAX, włączona korekcja błędów i nawet nie weryfikowałem, Cobra odpaliła bez zająknięcia. Verbatim nagrany programem IMGBURN i Cobra wywala błąd 17

A czy to było powodem, wkrótce po testuję więcej ale na razie dałem na luz, ściągam w miedzy czasie kolejne gry. Nie mam zbytnio czasu tylko w weekendy, a gdzie jeszcze znaleźć czas na granie;-)


mraffi napisał(a):
hebis napisał(a):MRAFFI- opisz jakim programem i jaką płytę wykorzystałeś że tobie teraz działa..


Płyta SONY dokładnie taka: http://www.mediamarkt.pl/plock/plyta-sony-bd-r,id-439267
info: MID: RITEK-BR3-000
Supported Write Speeds: 2x; 4x; 6x; 8x
BD Disc Information:
Disc ID: RITEK-BR3-000

Nagrałem za pomocą firmowego softu LG Burning Tool (soft od Cyberlinka)
Avatar użytkownika
gacek585
Moderator
Moderator
 
Posty: 392
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy
Dołączył(a): 02.06.2014, 15:38
Firmware: PS4 - 5.03
PSN ID: gacek585

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez jaqo » 16.04.2015, 21:21

Mimo wszystko właśnie robię update do 4.66
Dodatkowo wypalam jeszcze raz SWAP disk tym bo nie wiem dlaczego, ale na swapie mam dziwne pierścienie wypalone(różne odcienie..) to normalne?
jaqo
Member
Member
 
Posty: 14
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dołączył(a): 28.08.2014, 20:12

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez gacek585 » 16.04.2015, 21:24

Wersja nagrana jest jaśniejsza i tyle , pierścieni raczej nie powinno być.
Avatar użytkownika
gacek585
Moderator
Moderator
 
Posty: 392
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy
Dołączył(a): 02.06.2014, 15:38
Firmware: PS4 - 5.03
PSN ID: gacek585

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez jaqo » 16.04.2015, 21:53

Zrobilem Update do 4.66
Nagrałem nową płytę tym razem Sony.
Próbowałem już nagrywać poprzez Nero, IsoBurner, ImgBurner.

Coś mi przyszło do głowy... Dla ilu Swap files robicie płytkę? Została mi ostatnia czysta i zastanawiam się czy jest sens nagrywać płytkę np. Dla 4 gier tylko. Aktualnie mam nagrana dla 15 tyś może w tym leży problem...
jaqo
Member
Member
 
Posty: 14
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dołączył(a): 28.08.2014, 20:12

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez gacek585 » 16.04.2015, 22:38

Tak jedną uniwersalną najlepiej. Czy po zrobiemiu swapa przerabiasz obrazy iso programem convertps3iso.exe i swoim SWAP-em?

Za ten post autor gacek585 otrzymał podziękowanie od
jaqo (17.04.2015, 18:47)
Avatar użytkownika
gacek585
Moderator
Moderator
 
Posty: 392
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy
Dołączył(a): 02.06.2014, 15:38
Firmware: PS4 - 5.03
PSN ID: gacek585

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez jaqo » 16.04.2015, 22:51

Oczywiście ze tak.
Na forum cobry wyczytałem że gdy napęd w ps3 "szarpie" podczas czytania swapa to najprawdopodobniej jest to wina plyty, więc na tym się skupie. Jutro odwiedzę Media Markt i zakupie te płyty Sony które są kompatybilne z ps3.
Dodatkowo robię dwie partycję na dysku(pierwsza FAT, druga NTFS) podobno też może pomóc.

Dam znać czy coś się ruszyło

-- 17.04.2015, 18:47 --

%-() ... DZIAŁA!!
a więc tak...

Płyta: MAXELL MID: RITEK-BR2-000 (niebieskie pudełko, srebrna płyta z niebieskimi napisami)
Nagrana ImgBurn z prędkością x2(minimalna dla tej płyty)
HDD: 2 Partycje 1.FAT32 1gb(4096bajtów) 2.NTFS
BOOT: FIFA11 (ID: BLES01059)
SWAP: 15tyś plików (uzbierane przy pomocy eboots updater)

Obrazek

Ogromne piwo dla GACEK585 :-))
Ostatnio edytowano 18.04.2015, 10:17 przez jaqo, łącznie edytowano 1 raz

Za ten post autor jaqo otrzymał podziękowanie od
gacek585 (19.04.2015, 09:13)
jaqo
Member
Member
 
Posty: 14
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dołączył(a): 28.08.2014, 20:12

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez gacek585 » 18.04.2015, 10:06

Super. Fajnie że sie udało. Pozdr.
Avatar użytkownika
gacek585
Moderator
Moderator
 
Posty: 392
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy
Dołączył(a): 02.06.2014, 15:38
Firmware: PS4 - 5.03
PSN ID: gacek585

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez zolanor » 18.04.2015, 10:12

Gratulacje kolego.
Jako że nie chcę zakładać specjalnie nowego tematu a tutaj jest sporo o 80010017 to napiszę tutaj jak ja sobie poradziłem.
Moje ps3 to 3004b. Swap - fifa 11, nagrany na sony bd-r, 15 tyś ebootów (przez kolegę mraffi za co mu bardzo dziękuję ). Sam zrobiłem dmc więc mam przełącznik do obsługi napędu. Jak za długo przytrzymam żeby wciągało płytę(swapa) to wywala błąd, wtedy też jakby płyta rusza za drugim razem. Jeśli zaś przestane wciągać płytę zaraz po zamknięciu się mechanizmu(tzn wjechaniu płyty) to gra działa, wtedy płyta rusza za pierwszym razem.
Pamiętajcie żeby zaktualizować do 2.2 (fixed 3) jak sami zrobiliście przełącznik. Nie zapomnijcie przekonwertować gier i manager.iso swapem.
Będzie dla potomnych.
Pozdro

Za ten post autor zolanor otrzymał podziękowanie od
gacek585 (18.04.2015, 10:14)
zolanor
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 24
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dołączył(a): 20.01.2015, 19:55
Firmware: 4.66 + Cobra 5.10B

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez Discolitez » 21.08.2015, 20:50

Mi tez wywala ten błąd. To już moja 2ga płyta ze swapem i dalej to samo. Plik konfiguracyjny taki sam. Soft konsoli 4.66 a cobra to 5.30A(2.4FW) Gra jaka używam pod swap to BLES00680 wiec kompatybilna. W programie 3key sprawdzałem eboot i niby ok. Gdzieś na yt znalazłem jeszcze taka konfiguracje ale tez nie działa:
manager.type=browser
eject.on_selection=1
eject.add_menu=1
manager.on_eject=1
bypass.4.55=1
games.encrypted=1
Discolitez
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 21
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 15.04.2013, 17:20
Firmware: 4.00

Cobra ode problem z grami bład 80010017

Postprzez edek500 » 04.01.2016, 13:31

Witam niedawno zainstalowałem na mojej slimce CECH 4203C cobre ode z softem 2.2.Zrobiłem SWAPA pod tego swapa przerobiłem wszystkie gry i jest częściowa du**, a mianowicie po odpaleniu jakiejkolwiek gry konsola pluje mi błędem 80010017.Jednak po zrobieniu aktualizacji z poziomu systemu ps3 gry które maja takowa aktualizacje uruchamiają się bez problemu.Problem jest natomiast z tymi co takowej aktualizacji nie posiadają.I tu jest problem co z nimi zrobić ???.
Znalazłem pewien opis jednak widzę że trochę roboty z tym jest opis tutaj http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=64073.Moze wy macie jakiś lepszy pomysł ???
edek500
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 29
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 16.11.2012, 14:38

Re: Cobra ode problem z grami bład 80010017

Postprzez gacek585 » 04.01.2016, 13:47

Jaki soft konsoli? Cobra wspiera soft do OFW4.66 jeśli masz nowszy to właśnie nie odpalisz gier które nie posiadają aktualizacji. Pozostaje ci czekać.
Ten poradnik co podałeś tyczył się innego problemu a mianowicie nie oryginalnych plików gry a w twoim przypadku problem jest soft OFW jak mniemam chociaż błąd wywala taki sam to nic ci to nie da.

Jest temat z tym błędem także połączyłem wątki.
Avatar użytkownika
gacek585
Moderator
Moderator
 
Posty: 392
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy
Dołączył(a): 02.06.2014, 15:38
Firmware: PS4 - 5.03
PSN ID: gacek585

Re: Cobra ODE - Błąd 80010017

Postprzez edek500 » 04.01.2016, 16:13

Tak zgadza się mam najnowszy soft 4.76 :( i teraz tak co na to team Cobra modzi coś czy tylko już pozostaną gry z aktualizacją) jakieś wieści ???
edek500
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 29
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 16.11.2012, 14:38

Następna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Emulatory Napędu

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2018